Kotul veverovitý

Kotul veverovitý či saimiri je malá opice z čeledi malpovitých, která obývá území Jižní Ameriky, konkrétně státy Brazílie, Kolumbie, Ekvádor, Francouzská Guyana, Peru, Surinam, Venezuela a Puerto Rico.

Zdroj: Wikipedie
XXXXXXXX
Vědecký názevSaimiri sciureus
KategorieDruh
Hmotnostsamec: 270 g, samice: 100 g
Délkasamec: 60 cm, samice: 58 cm
AAAAAAA

Přispět jakoukoli částkou na našeho Kotula veverovitého můžete na účet školy: 86-3219260257/0100. Do předmětu zprávy napište: Dar Kotul veverovitý. Roční příspěvek ze strany naší školy do ZOO Olomouc = 2000,- Kč.

Kotul veverovitý.

Areál rozšíření. Státy v Jižní Americe: Brazílie, Kolumbie, Ekvádor, Francouzská Guyana, Peru, Surinam, Venezuela a Puerto Rico.

Mladý Kotul veverovitý s potravou.