Italská republika v rámci školního projektu „Jídelníček světa“ ve spolupráci se školní jídelnou (7. ročník, listopad a prosinec 2019)

Tuto zemi si zvolili na základě třídního hlasování žáci 7. ročníku.
Ve spolupráci se školní jídelnou byl měsíc prosinec věnován Italské republice (Itálii).

Paní kuchařky sedmákům nabídly tato jídla:

Italská polévka Minestrone (podle Emanuele Ridi)
Směs zeleniny, brambory, bílé fazole, strouhaný sýr
1. Boloňské špagety
Vepřové mleté maso, sladká paprika, česnek, oregano, rajčata, špagety
2. Milánské nudle
Široké nudle, rajčata, brokolice, zelený hrášek, paprika žlutá, paprika červená, smetana, rajčatové pyré, česnek, sýr cihla
3. Špagety dle italského šéfkuchaře
Špagety, mleté (hovězí) maso, rajčata, rajčatové pyré, sýr cihla, cibule, česnek, hladká mouka
4. Těstoviny se smetanou, hráškem a slaninou
Těstoviny, šlehačka, anglická slanina, zelený hrášek, sýr cihla, muškátový oříšek
5. Tagliatelle se smetanovou omáčkou
Široké nudle, anglická slanina, sladká smetana, sýr cihla, majoránka

Vítězné jídlo:
Polévka:
– Italská polévka Minestrone (podle Emanuele Ridi)

Hlavní chod:
– Tagliatelle se smetanovou omáčkou (široké nudle, anglická slanina, sladká smetana, sýr cihla, majoránka)


Reflexe žáků:

  Jakub, Daniel, Marek, Filip

  Diana

  Veronika

  Eva

  Adéla


Sedmáci v listopadu vyrobili a v měsíci prosinci vyzdobili školní jídelnu kolážemi a postery:

Zeměpisná mapa Itálie a Evropy

Itálie geografie

Itálie kultura

Itálie osobnosti

Itálie památky

Itálie jídlo